[מקור: Yנט]

"מפלגה נוספת שמתכוננת להגשת רשימות המועמדים היא מפלגת הפיראטים שדוגלת בחופש המידע. "אתמול ביצענו את הפריימריז המקוונים הראשונים והצביעו בהם יותר מ-100 איש", סיפר יו"ר המפלגה, אהוד שם טוב, שנבחר למקום הראשון. "הגרעין של המפלגה הם פעילים חברתיים. המטרה שלנו היא להפוך את השלטון לנגיש יותר עבור האזרחים, והמטרות העיקריות שלנו זה חופש, חופש וחופש – דמוקרטיה דינאמית. אצלנו לא תהיה שחיתות"

 

תלם יהב, כתב ynet ו"ידיעות אחרונות"

פורסם: 05.12.12, 00:16

בתום יום פוליטי דרמטי בישראל ביתנו, שבו הדיח יו"ר המפלגה, אביגדור ליברמן, ארבעה ח"כים מצמרת הרשימה – השר סטס מיסז'ניקוב, סגן השר דני אילוןוחברי הכנסת משה (מוץ) מטלון וליה שמטוב, יחד עם אנסטסיה מיכאלישהקדימה תרופה למכה והודיעה על פרישתה – עובר מוקד העניין, לפחות ליומיים הקרובים, לוועדת הבחירות לכנסת ה-19. החל מ-11:00 בבוקר (יום ד') יגישו המפלגות את הרשימות שלהן וגם אלו שאינן מיוצגות יאלצו לבחור אותיות מבין המעטות שנשארו פנויות. שעה קודם לכן ייפתחו דלתות משרדי הוועדה.

נכון לעכשיו, יש לא מעט מפלגות שטרם פרסמו את רשימת המועמדים שלהן. בין הרשימות: ש"ס, שם טרם ברור אם אריה דרעי או אלי ישי יהיו בראש הרשימה; התנועה בראשות ציפי לבני; קדימה בראשות שאול מופז; יהדות התורה ומפלגתו של ח"כ חיים אמסלם. חלק מהמפלגות, שלא לחוצות לקבל את האותיות שהן רוצות, יגישו את הרשימה ביום חמישי.

 

צילום: אבי פרץ עריכה: אסף קוזין

נציגי המפלגות בתור. ומה קורה כשיש גשם?

 

בינתיים, בערב אתמול התנהל קרב בין נציגי הסיעות על מיקום בהגשת הרשימות, כשברוך מרזל, פעילי מפלגת דע"ם, אנשי הבית היהודי ומפלגת יש עתיד עמדו זה לצד זה. ברבות השנים נוצרה מסורת שבערב שלפני אנשי הוועדה מוציאים טופס ועליו רשימה מסודרת וממוספרת וכל מפלגה נרשמת לפי סדר ההגעה. לאלו שלא מכירים את המנהג, לרגע הפכה הכנסת דומה לסניף קופת חולים ממוצע. השיטה של ועדת הבחירות די פשוטה – הראשון להגיע הוא הראשון להיכנס.

ז', י', ו-פ' פנויות

בשעות אחר הצהריים המוקדמות עוד התנהלו דיונים נמרצים בחלק מהמפלגות על האותיות שיבחרו. "אמת", "מחל" ו-"כן" כבר תפוסות, אבל חלק עדיין פנויות. בין האותיות הפנויות ניתן למנות את ה', ז', י', נ', פ', ק', ך, ף ו-ץ.

בשעה 22:00, אחרי יום שלם של המתנה בתחנת האוטובוס מול הכנסת, הוצא הטופס שלו חיכו הפעילים במשך שעות ארוכות והוא הצליח להעלות חיוך על פניהם של הנוכחים – שפתחו את המטריות, רכסו את המעיל וחזרו הביתה אחרי שרשמו את שם המפלגה. שעות ארוכות של ציפייה והמתנה הסתיימו. הגשם והקור לא שברו אותם. הטופס נועד למעשה לשריין מקום להגשת רשימות המועמדים ביום שלמחרת. נציגי התנועה בראשות ציפי לבני נעדרו מהתור, וגם אנשי "עלה ירוק" לא הגיעו ותהו: "זה לא מחר? וואלה, לא ידענו מזה".

 

עומדים בתור כמו בקופת חולים (צילום: חיים צח)
עומדים בתור כמו בקופת חולים (צילום: חיים צח)

ברוך מרזל, פעיל מפלגת עוצמה לישראל, המתין משעות הבוקר, אולם אפילו זה לא עזר לו והוא הצליח לשריין רק את המקום השני. אנשי מפלגת דע"ם, למרבה האירוניה, בראשותה של אסמא אגבארייה זחאלקה, הגיעו לשם לפני מפלגת הימין הקיצוני. חמושים בשקי שינה ותרמוסים, פעילי דע"ם הצליחו להשיג את המקום הראשון. "אנחנו רוצים להשיג את האות ק'", הם אמרו. אחריהם, כאמור, היו אנשי עוצמה לישראל, ואחריהם הגיעו אנשי הבית היהודי, יש עתיד, עם שלם, מפלגת כלכלה ועוד כמה מפלגות.

פה ללפיד, נץ לעוצמה לישראל?

ה"טקס" המוזר הוא מאורע אהוב ודי משעשע בכנסת. ועדת הבחירות המרכזית מקיימת שני ימים רצופים, שבהם המפלגות מגישות את רשימות המועמדים שלהן ובוחרות אותיות שיודפסו על הפתק בקלפיות. לסיעות הקיימות יש קדימות בבחירת האותיות, ולכן המפלגות הגדולות שכבר מכהנות בכנסת מגיעות, לרוב, רק לקראת סוף הדד-ליין. מחר בשעות הבוקר ומחרתיים בשעות הערב יהיו המועדים הסופיים להגשת הרשימות לכנסת ה-19.

כל מפלגה חדשה, שרוצה להשתמש באות שנמצאת בשימוש אצל מפלגה אחרת, חייבת להשיג את אישורה. כך לדוגמה צדק חברתי ביקשו את האות צ' ממרצ, עם שלם ביקשו את האות פ' שהיא עדיין פנויה, אולם גם אנשיו של יאיר לפיד ביקשו את צמד האותיות פ' וגם ה'. הבית היהודי ביקש את צמד האותיות 'טב', עוצמה לישראל ביקשה את צמד האותיות 'נץ', ועם שלם ביקשו שלוש אפשרויות – האות ה', האותיות ח' ו-י' או הצירוף הה.

פעילי מפלגת דע"ם התבדחו ואמרו שבזמן שהם ממתינים יחד עם אנשי עוצמה לישראל, הם לפחות ינצלו את הזמן וילמדו אותם ערבית. מלבד הבדיחות, נראה כי דווקא ההרמוניה נשמרה. "קר מאוד וגשום ומשמר הכנסת לא אפשרו לנו להיכנס פנימה", סיפר ארז וגנר, פעיל מפלגת דע"ם, שהקים אוהל כבר ביום שני בערב, כדי שאף אחד לא יתפוס את האות ק'. "כמיטב מסורת המחאה פתחנו אוהל. אחד הפעילים שישן כאן בלילה גילה שיש דורבנים בכנסת. מי היה מאמין? יש מעט מאוד אותיות חופשיות ולכן צריך להגיע מוקדם".

פעיל הימין מרזל, שכאמור המתין במשך שעות ארוכות כדי לשריין את מקומו ברשימה, הסביר: "יש מעט אותיות פנויות, כאשר על רוב האותיות הקיימות יש מונופול של המפלגות הקיימות, והמפלגות החדשות צריכות לחלוק את האותיות". בשעות אחר הצהריים

היו שם כבר נציגי שש מפלגות, ולאט לאט החלו להגיע נציגים נוספים. "האנשים של יש עתיד הם תל אביביים כנראה", צחק מרזל, "בכל פעם שהיה קצת גשם פתאום לא ראיתי אותם. הם נעלמו".

מפלגה נוספת שמתכוננת להגשת רשימות המועמדים היא מפלגת הפיראטים שדוגלת בחופש המידע. "אתמול ביצענו את הפריימריז המקוונים הראשונים והצביעו בהם יותר מ-100 איש", סיפר יו"ר המפלגה, אהוד שם טוב, שנבחר למקום הראשון. "הגרעין של המפלגה הם פעילים חברתיים. המטרה שלנו היא להפוך את השלטון לנגיש יותר עבור האזרחים, והמטרות העיקריות שלנו זה חופש, חופש וחופש – דמוקרטיה דינאמית. אצלנו לא תהיה שחיתות".

הבוקר בשעה 8:00 יתחילו כבר לזרום הפעילים לפי סדר ההרשמה בטופס. "מי שנרשם אבל לא יגיע יאבד את מקומו", כך אמרו מקורות יודעי דבר. הוועדה, בראשות שופט בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין, מציינת 48 יום לבחירות והיא מתכוננת לקראת ימים עמוסים. בשבועות הקרובים תאשר הוועדה את רשימות המועמדים ותחליט אם לפסול מועמדים שלא עומדים בקריטריונים. דבר אחד בטוח – בחודש הקרוב, ועדת הבחירות המרכזית נכנסת לעניינים. ובגדול.

5 דצמבר, 2012 קטגוריות: מהתקשורת, מפלגת הפיראטים

התגובות סגורות.