זובין מהטה אמר פעם שפשוט יותר לנצח על הפילהרמונית הישראלית בהשוואה לתזמורות מקבילות בעולם, כיוון שזו הישראלית מנגנת היטב גם ללא מנצח. זו בתמצית ההוויה הישראלית – אנחנו לא צריכים מנצח כדי לפעול יחדיו בהרמוניה ובהצלחה. יש לכך סיבות מגוונות, כמו הביזור החברתי שהיה חוק הגלות והיצירתיות האינדיבידואלית יוצאת הדופן של הישראלים.
הבחירות קרבות ורבים מתלבטים האם להצביע ולאיזו מפלגה. התחושה הרווחת היא שההצבעה מהווה סידור עבודה לפוליטיקאים שלא סופרים אותנו לאחר הבחירות. סיבה עיקרית לכשלים בתפקודם של נבחרי ופקידי ציבור נעוצה בפער בינם לבין כלל הציבור. מרגע שפוליטיקאי נבחר, נתונה בידיו עוצמה רבה מאד. כך יכולים פוליטיקאים בארץ להחליף עמדות שלא על פי רצון שולחיהם אלא מתוך מניעים נסתרים, לרקום דילים ולקדם את עצמם תוך ניגוד חריף בין מה שהצהירו עליו לבין משמעות פעולתם הפרלמנטרית בוועדות ובהצבעות.
רק הבחירות, אחת לכמה שנים, הן ההזדמנות שיש לציבור לשפוט את הנבחרים – לשבט או לחסד. מצב עניינים זה אינו חייב להשאר כמות שהוא. השיטה הנציגותית קמה בשל המגבלה הפיסית והטכנולוגית שאינה מאפשרת לציבור גדול לשבת סביב אותו שולחן. כיום, הטכנולוגיה מאפשרת צורת התנהלות שונה לחלוטין. כפי שכל אחד יכול תוך גלישה באינטרנט להזמין כרטיסי טיסה ולחוות את דעתו בטוקבק על כל נושא ועניין, כך, בשימוש באותה טכנולוגיה, יכול כל אחד להשפיע על תהליכי קבלת ההחלטות בכנסת.
הכיצד?
בשיתוף עם מפתחים ממפלגות פיראטים ברחבי העולם פותחה בקוד פתוח מערכת "משוב נזיל". מערכת זו מאפשרת לכל אחד לקחת חלק בתהליך קבלת ההחלטות במפלגה על ידי הצעת חלופות, הצבעה והאצלת קולות בין החברים. בעיקרו של דבר הטכנולוגיה מאפשרת לקיים דמוקרטיה טהורה, בה לכל אדם אפשרות לייצג את עצמו ואחרים, לתת את אמונו בנציגים שונים העוסקים בנושאים שונים, ולפוליטקאי היושב בפרלמנט יש "ועדות מומחים" לכל נושא במרחק קליק, ועל פי החלטותיהן הוא מצביע. מפלגת הפיראטים היא הראשונה המציעה שיטה העונה על צורך עמוק שקיים בציבור: לדעת מה הפוליטיקאי 'שלי' עושה.
מפלגות הפיראטים בעולם שמו לעצמן כמטרה את שדרוג הדמוקרטיה הליברלית. הפיראטים נבחרו ופועלים בפרלמנטים רבים – החל מראשי ערים ומאות נציגים ברשויות מקומיות, פרלמנטים מדינתיים בפדרציות כמו גרמניה, פרלמנטים לאומיים כמו בצ'כיה, שרים בממשלות כמו בטוניס וכלה בפרלמנט של האיחוד האירופי בבריסל.
ישראל היא מעצמת היי-טק ואזרחיה מגלים עניין רב בתהליכים פוליטיים. על כן מתקיימים כאן תנאים אידיאליים להצלחת השדרוג של הרעיון העומד בבסיס מפלגת הפיראטים. רבים שנחשפים למפלגת הפיראטים ולרעיונותינו – מצהירים על תמיכה אך מהססים להצביע מתוך שיקול אסטרטגי שלוקח בחשבון את אחוז החסימה. אולם, קול נוסף למפלגה אשר עוברת בוודאות את אחוז החסימה – לא ישנה דבר, אך אם רבים מהמתלבטים ישימו [פ] בקלפי – נוכל לעשות היסטוריה וליצור שינוי מהותי בחיים הציבוריים במדינת ישראל. כאשר יחשף הציבור לצורת התנהלות אחרת בכנסת, כאשר אזרחים יגלו שיש בידם להשפיע יום יום ולא רק אחת לכמה שנים, יתחיל תהליך ההבראה של הפרלמנט החולה במדינת ישראל.
מפלגת הפיראטים היא הפתרון. אנחנו מציעים שיטה לצמצום הפערים בין האזרחים לפוליטיקאים כך שבכל רגע נתון שליחי הציבור יהיו נתונים למרות שולחיהם. מלבד הפיראטים – רק מפלגת העבודה ומר"צ קיימו בחירות פנימיות אמיתיות לרשימת המועמדים לכנסת. רק במפלגת הפיראטים הבחירות התקיימו באינטרנט כאשר כל אזרח שאינו חבר במפלגה אחרת היה בעל זכות הצבעה והיבחרות. אין אצלנו אנשים שהיו אי-פעם חלק מהשיטה. כולנו פעילים ותיקים למען חופש הפרט ושוויון הזדמנויות בחברה. אנחנו מפלגה סוציאל-ליברלית אמיתית, אותנטית ויחידה.
על מנת למנוע כשלים אפשריים, כמו קבלת החלטות פופוליסטיות והשתלטות עוינת, חילקנו את המפלגה לשלוש קבוצות אשר כל אחת מהן מחזיקה בשליש מכוח ההצבעה הכללי: (1) כלל חברי המפלגה, (2) קבוצת "כנסת הצללים" המונה 120 אנשים ו (3) קבוצת "ממשלת הצללים" המונה 12 אנשים. כל 4 חודשים 1/12 מהצירים בשתי הקבוצות האחרונות עומדים לבחירה, כך שבמחזור של 4 שנים כולם עומדים לבחירה. דינמיקרטיה הפועלת בתנועה מתמדת של רעיונות ואנשים המייצגים אותם.
אנחנו פעילים אותנטיים אשר הלכנו בנתיבי הדמוקרטיה, הקמנו מפלגה ופיתחנו, בשיתוף עם פיראטים בכל העולם ובקוד פתוח, תוכנה המאפשרת לכולם להשתתף ולהיות מעורבים בפעילות המפלגה בכנסת. אם אין לך למי להצביע – אנו מבקשים לקבל צ'אנס ליישם את הרעיונות שלנו וללכת בקיוון הנכון – דינמיקרטיה. האות שלנו בקלפי – פ. פשוט פ.
יו"ר מפלגת הפיראטים